DVD's van Verhalis

 

Onze DVD's zijn te bestellen door €22,50 over te maken op bankrekening NL57INGB0000625905 o.v.v. het DVD-nummer en een e-mail met adres te sturen naar info@verhalis.nl
 

 
 

DVD Ieder kind een eigen stem (IK2016)

Wat zijn je kansen in de wereld als je niet goed hoort of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebt? De film laat zien hoe op een speciale school als de Spreekhoorn in Breda leerkrachten, logopedisten en ouders samenwerken om voor iedere leerling met een TOS de juiste methode te vinden. Lees meer.

Lengte: 33 minuten.


 

DVD De Juliaantjes (DJ2015)
over zusters met schorten

Ze werkten in de allerarmste gezinnen waar de moeder uitviel door een bevalling of ziekte. Ooit waren er bijna 100 Juliaantjes, nu zijn er nog 11 over. Ze zijn oud en hebben zelf hulp nodig, maar ze vinden het vaak moeilijk die hulp te accepteren. Aan de hand van anekdotes uit het verleden vertellen de laatste Juliaantjes over hun bijzondere leven.
Lees meer.

Lengte: 43 minuten.DVD Geluk op 13 (GO2013)

Een dertiendelige serie van korte films waarin 13 bewoners van huisnummers 13 in Tilburg aan de hand van 13 thema's vertellen waar ze gelukkig van worden. Neem een kijkje achter hun voordeuren en ontdek dat 13 ook een geluksgetal kan zijn. Lees meer.

Lengte tv-serie: 13 x 3 minuten.
Reportage fotoproject: 12 minuten.
Fotoflow: 30 minuten.
 


DVD Hier was Bertram (BP2012)
zoektocht naar een verloren leven

Op zoek naar de oorsprong van zijn huis, stuit Arnoud-Jan Bijsterveld op de geschiedenis van een gevluchte joodse familie. Hun zoon Bertram Polak blijkt in Auschwitz te zijn vermoord. De zoektocht brengt de familie weer bij elkaar en het verhaal van Bertram weer tot leven. Lees meer.
Van deze film is inmiddels ook een versie met engelse en hebreeuwse ondertitels te verkrijgen.

Lengte: 28 minuten.


DVD Brabantse Kloosterverhalen (KV2011)
17 korte films over schoonheid en pijn in het kloosterleven

Kloosterlingen uit diverse ordes en congregaties vertellen bijvoorbeeld over gebarentaal, de biecht, je familie achterlaten als je naar de missie gaat, uittreden, de gelofte van armoede en hoe ga je als overste om met de aanklacht van seksueel misbruik gepleegd door overleden medebroeders. Lees meer en bekijk hier de trailer.

Totale lengte: 93 minuten. DVD Brabantse Kloosterverhalen, deel 2 (KV2012)
4 films over zusters in de oorlog, een buitenzuster en een missionaris

Twee oorlogsverhalen uit de serie 'de verstoorde orde' over het Tilburgse St. Elisabethziekenhuis en het Venlose St. Josephziekenhuis; een zuster uit een slotklooster in Oirschot vertelt over haar leven als 'buitenzuster'; en een missionaris in Kameroen legt uit waarom hij het liefst daar wil sterven. 
Lees meer.

Totale lengte: 39 minuten. DVD 8 Tilburgse Kloosterverhalen (KV2008)
8 korte films met zusters van liefde en fraters van Tilburg 

Verhalen over 'warmhartigheid', tafelrituelen, het kiezen van een andere naam, het veranderende godsbeeld en een hele vroege jeugdherinnering die tot een levenslange vriendschap leidt. 
Lees meer en bekijk hier de films.

Totale lengte: 40 minuten. 

 

 

 

DVD Meuk (MK2011)

portret van een ouder wordend gezelchap


Jubileumuitgave van het eigenzinnige theatergezelschap Drieons dat 25 jaar bestaat. Over ouder wordende acteurs, die terugkijken op hun carrière. Vinden ze nog rollen na hun 50ste en zijn hun dromen uitgekomen?
Lees meer.

Lengte: 21 minutenDVD Maria Pinas (MP2011)

2 korte films over de Cottica, Suriname


Foto's en filmfragmenten uit het archief van de fraters van Tilburg, voeren Maria Pinas terug naar haar jeugd aan de Cotticarivier in het binnenland van Suriname, waar twee zo verschillende culturen elkaar ontmoetten.
Lees meer.

Totale lengte: 9 minuten